måndag 14 september 2009

Skördetid


Vet ni vad?
Våra grannar har persikor!
Och blå vindruvor!
Och fikon! Det ni!
Igår eftermiddag kom en av bonussönerna in med en kasse mogna persikor. De har väldigt många i år, liksom vi (äntligen) har många päron på vårt gamla träd. Det kanske är ett persiko/päronår i år?
Det är vita persikor vilket gör att de är ganska färglösa men - smakar ljuuuuuuvligt!
Och vad gör man med 10 persikor?
Jo, eftersom jag för länge sedan köpt ett paket syltsocker så var det stjärnklart. Det blir marmelad!
Gjorde ett recept från Dansukker med persikor, vitt vin och äkta vaniljstång och syltsocker. När den väl kallnat var den supergod till lite Brieost.
Receptet finns här. Jag har tagit hel vaniljstång istället och vanligt syltsocker och kokat enligt anvisningarna på påsen.
Prova själv vettja!
Nu är nektarinerna billiga och tänker prova dom oxå. Dags att palla vindruvor hos grannen (med hennes välsignelse, förstås)!

2 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Ååå, jag har varit storälskare av brie och marmelader och sylter.. men nu blir det bara brieost..

Till en Jack russel skulle jag köpa 150-200 gram raggsocksgarn..

Fin blogg!

Monica Hansen sa...

Helt ok:)